20 juli 2024

Workshops BAZN over omzetten bezuinigingen in kwaliteit

TILBURG | NIEUWS | BAZN (bestuursacademie) in Tilburg biedt dit najaar workshops waarin getoond wordt hoe bezuinigingen toch kunnen leiden tot een kwaliteitsverbetering. Aan de deelname aan de workshops zijn geen kosten verbonden.

Met deze opleidingsactiviteiten speelt BAZN (en onderdeel van Fontys Hogescholen) in op de mogelijk ingrijpende bezuinigingen die de publieke sector de komende jaren te wachten staan.  Het aanbod van de bestuursacademie wordt gedaan onder het motto No Budget! 

“Wij weten dat de publieke sector de komende jaren voor een groot aantal uitdagingen komt te staan, maar steeds minder middelen tot haar beschikking heeft. Het No Budget!aanbod zien we als een tegemoetkoming”, aldus Harry Verhoeven, Teamleider Opleidingen van BAZN de bestuursacademie in Tilburg.
“De rode draad in de eerste cyclus van de No Budget workshops is de bezuinigingen bij de overheid zelf. Aan de ene kant moet er bezuinigd worden, aan de andere kant staat een verbetering van de kwaliteit van dienstverlening voorop. Wij willen dit najaar laten zien dat deze ogenschijnlijke tegenstellingen toch tot goede resultaten kunnen leiden”.
 
BAZN de bestuursacademie zal de komende jaren geregeld No Budget! workshops aanbieden. Vanuit de praktijk wordt gekeken naar de vraagstukken die aan de orde zijn. Aan de hand daarvan worden, in nauwe samenwerking met ervaringsdeskundigen en gekwalificeerde docenten, praktische, No Budget! workshops van een dagdeel ontwikkeld. Deelnemers krijgen concrete handvatten aangereikt en tevens is er de mogelijkheid om te netwerken en ervaring en kennis te delen.
 
Dit najaar bestaat het aanbod uit de volgende workshops: Sociale Zaken: bundeling van krachten, Creatief denken in tijden van krapte, Grip op inhuur van derden, Resultaatgericht werken in tijden van krapte.
 
BAZN de bestuursacademieis is een zelfstandig opererend onderdeel van Fontys Hogescholen en wordt vanaf januari 2011 Fontys Bestuursacademie,‘Instituut voor bestuurlijke innovatie’.

[Bron: persbericht]

► www.bazn.nl
 

Deel dit artikel