16 juli 2024

Avans start opleiding zakelijke communicatie

BREDA | NIEUWS | Avans Hogeschool lanceert een nieuwe voltijdopleiding Communicatie. Er zijn al veel communicatie-opleidingen, maar volgens de hogeschool onderscheidt deze opleiding zich van bestaande studies omdat het zakelijke perspectief van het vak centraal staat.

Avans gaat ervan uit het eerste jaar te kunnen starten met zestig studenten. De studie wordt gegeven door de Academie voor Marketing en Business Management in Breda. ‘Er is vraag naar deze mensen en we spreken daarmee ook een andere doelgroep studenten aan’, meldt academiedirecteur Liz Chermin: ‘Wij vormen projectleiders, die ook financieel onderlegd zijn. We focussen niet zozeer op het tekstschrijven, maar op het uitvoeren en implementeren van een strategisch plan.’
 
Samen met de contacten uit het werkveld is Avans tot deze opzet gekomen. In het beroepenveld in de regio is vraag naar communicatieadviseurs die kunnen werken vanuit een zakelijk perspectief, stelt Avans. In deeltijd wordt er al een communicatieopleiding aangeboden door Avans.

Op zaterdag 13 november is er op Avans Hogeschool een open dag. 
 
[Bron: Persbericht]

Deel dit artikel