20 juli 2024

Geert Steenbakkers collegevoorzitter Dongemond College

NIEUWS | update | Drs. Geert Steenbakkers (51) uit Schijndel is per 1 november benoemd als voorzitter van het College van Bestuur van het Dongemond College (Raamsdonkveer en Made). Hij volgt daar Peter van de Ven op die overstapte naar het lokaal bestuur van Werkendam om als wethouder aan de slag te gaan. 

Steenbakkers maakt op dit moment nog deel uit van het college van bestuur van het Markland College in Oudenbosch. De nieuwe collegevoorzitter begon ooit als leerkracht in het basisonderwijs. In de avonduren volgde hij de lerarenopleiding aardrijkskunde en maatschappijleer aan de Leergangen in Tilburg.

Later behaalde hij zijn doctoraal diploma milieugeografie aan de Katholieke Universiteit Nijmegen. Hij werd vervolgens docent aan de Leergangen in Tilburg, tegenwoordig Fontys Hogescholen. In de periode dat de lerarenopleiding in Tilburg met grote veranderingen kreeg te maken stond Steenbakkers ook een tijdje aan het roer.
Hij was jarenlang betrokken bij het ontwikkelen van educatief materiaal voor het voortgezet onderwijs. Sinds 2008 zit hij in de leiding van het Markland College.

Deel dit artikel