15 juli 2024

Schoolnet Brabant zoekt antwoorden op vragen over ict en innovatie

EINDHOVEN | NIEUWS | Scholen in Brabant die vragen hebben over onderwijs en ict hoeven voortaan nog maar bij één loket aan te kloppen: Schoolnet Brabant. Deze organisatie belooft om binnen twee dagen met een reactie te komen.
 
Schoolnet Brabant is een gezamenlijk initiatief van de vijf grote gemeenten in Brabant en de provincie om de inzet van informatie- en communicatietechnologie (ict) in het basis- en voortgezet onderwijs te stimuleren. En dat moet weer bijdragen aan het profileren van deze provincie als kennis- en innovatieregio.
 
Met de inrichting van een nieuw servicecentrum wil Schoolnet Brabant de scholen helpen die op ict-gebied en (onderwijs)innovatie met problemen of vragen zitten waar ze geen oplossing of antwoord voor kunnen vinden. Dat kan gaan om uiteenlopen zaken zoals de infrastructuur (glasvezelnetwerk), nieuwe leermiddelen of onderzoek.
 
In een persverklaring zegt programmamanager Liesbeth Neef van Schoolnet Brabant dat het nieuwe servicecontactcentrum maatwerk biedt. “Elke school stelt immers een vraag vanuit de eigen context. De kracht van het centrum is dat het antwoord snel volgt. Van een medewerker, of van een van de vele partners van Schoolnet Brabant. Scholen worden niet van het kastje naar de muur gestuurd, maar krijgen vanuit één punt duidelijk antwoord.”
 
Schoolnet Brabant brengt expertise en ervaring bijeen. Vanuit onderwijs en overheid, en vanuit beroepsorganisaties en bedrijfsleven. Partners zijn TNO, Kennisnet, PO-Raad en VO-Raad en Platform VO.
 
► Meer informatie op Schoolnet Brabant

Deel dit artikel