15 juli 2024

Avans start major Cross-Cultural Management and Languages

BREDA | NIEUWS | Binnen de opleiding International Business and Management Studies (IBMS) van Avans Hogeschool start vanaf het nieuwe schooljaar 2011-2012 een derde, nieuwe major: Cross-cultural Management and Languages.
 
De steeds verder gaande globalisering stelt almaar hogere eisen aan het functioneren van managers in het internationale bedrijfsleven. Aspecten als samenwerken met andere culturen, communiceren in meerdere talen en omgaan met culturele gevoeligheden zijn belangrijk om succesvol te functioneren in een internationale setting. Studenten die op dit gebied willen excelleren, kunnen vanaf het schooljaar 2011 kiezen voor de nieuwe major Cross-cultural Management and Languages. 
 
De student die kiest voor de major Cross-cultural Management and Languages krijgt in zijn 4-jarige opleiding veel te maken met de invloed die cultuurverschillen hebben op het functioneren van een manager. Daarnaast worden zij in drie talen -Engels plus twee andere talen- getraind tot een zodanig hoog niveau dat zij in het internationale bedrijfsleven perfect kunnen functioneren. De nadruk ligt in deze major op communicatie. 

Praktijkgericht
De academie in Breda van Avans Hogeschool die internationale economische opleidingen verzorgt, biedt twee volledige Engelstalige bachelor programma’s aan: International Business and Management Studies (IBMS) en Finance and Control (F&C).Praktijkgericht Engelstalig onderwijs van hoge kwaliteit en een nauwe samenwerking met internationale organisaties en gerenommeerde universiteiten in het buitenland. 

Studenten die kiezen voor de opleiding IBMS, kunnen vanaf het schooljaar 2011 direct bij inschrijving kiezen voor de major die ze willen volgen: International Business Studies (IBS), Asian Business Studies (ABS) of de nieuwe major Cross-cultural Management and Languages (CML).
[Bron: Persbericht]

► Meer informatie op de site van Avans.

Deel dit artikel