22 juli 2024

De Nieuwste School in Tilburg wint nationale wetenschapsquiz

TILBURG | NIEUWS | “Waarom prikken champagnebubbels op je tong” was een van de vragen uit de Nationale Wetenschapsquiz waar de leerlingen van De Nieuwste School in Tilburg de afgelopen tijd een antwoord op gezocht hebben.

“Dit is natuurlijk een leuke vraag om je mee bezig te houden in deze tijd” aldus Hans Wijnen, expert science van De Nieuwste School. De Tilburgse scholieren deden het erg goed en maakten maar één foutje in de hele quiz, aldus de organisatie.

Hans Wijnen heeft  het initiatief genomen om mee te doen aan deze quiz en heeft de leerlingen de afgelopen periode begeleid en gestimuleerd om mee te doen aan deze nationale wetenschapsquiz.
Hij is reuze trots op het resultaat dat de leerlingen van 5 havo bij deze quiz behaald hebben en vindt het erg leuk dat ‘zijn’ vak daarbij nu eens een keer in de spots  staat.
 
De Nieuwste School in Tilburg is tijdelijk gehuisvest in de vroegere Textielschool aan de Noordhoekring.

De leerlingen van 5 havo hebben een reisje naar Texel in de wacht gesleept en hebben dat zeker dik verdiend. Op Texel brengen ze onder meer een bezoek aan het NIOZ (Koninklijk Instituut voor Zeeonderzoek) en Ecomare, het natuurmuseum voor de Wadden.
 
Sciencewinkel
Van Wijnen heeft meer pijlen op zijn boog als het gaat om leerlingen te laten zien dat de exacte vakken boeiend zijn. Voor de onderbouwleerlingen heeft hij sinds enkele weken ook de ‘Science winkel’ geopend en geïnteresseerde leerlingen kunnen er ook na schooltijd bezighouden met allerlei experimenten.
 
De Nationale Wetenschapsquiz werd voor de 17e keer gehouden. Het is een gezamenlijk initiatief van NWO (Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek) en de VPRO. Gemiddeld beantwoordden de inzenders zes van de vijftien vragen goed. Opvallend genoeg ging de vraag waarover de meeste inzenders struikelden, over blauwe plekken. Slechts 799 van de in totaal 4554 deelnemers weten waarom blauwe plekken blauw zijn, en niet rood.
 
[Bron: Persberichten]

Deel dit artikel