15 juli 2024

Even in de huid van Britse misdaadonderzoekers

NIEUWS | Britse en Amerikaanse tv-series waarin met de modernste laboratoriumtechnieken misdaden worden opgelost zijn ook in ons land populair: CSI, Waking the Dead of Silent Witness.
 
Maar gaat het er zo in het echt aan toe? Vijftien studenten van Avans Hogeschool die de studie Forensisch Laboratorium Onderzoek doen kregen onlangs de unieke kans om een kijkje te nemen in de keuken van Britse onderzoekers. De studie valt onder de opleiding Chemie en is zowel in Breda als Den Bosch te volgen.
 
In het kader van hun minor ‘Ketenanalyse’ brachten ze een bezoek aan  Staffordshire University in het Engelse Stoke-on-Trent. Niet toevallig, Engeland is koploper als het gaat om forensisch onderzoek.
 
Studenten van Avans in de outfit van forensisch onderzoekersOnderzoek op een plaats delict

Daar werden ze in een professionele outfit gehesen om op een heuse plaats delict onderzoek te doen. Even konden ze zich de forensisch pathologen Nikki Alexander of Harry Cunningham (beiden uit Silent Witness) voelen, op zoek naar sporen, zoals bloed, haren en drugs.
 
Saillant detail: er werden écht bloed en heroïne gebruikt om te onderzoeken, dat werkte beter bij de tests die de studenten moesten uitvoeren. Na afloop kregen de studenten een certificaat. Ze spraken ook met de Engelse auteur van het lesmateriaal dat door Avans in deze studie wordt gebruikt.
[Bron: Persbericht]

Deel dit artikel