15 juli 2024

Brabanders naar World Skills in Londen

ROTTERDAM | NIEUWS | Bij de landelijke Skills-Masterwedstrijden hebben diverse Brabantse deelnemers het hoogste podium studenten behaald. Zij mogen in oktober naar de World Skills-wedstrijden in Londen.
 
Nick Bressers behaalde de eerste plaats en  Thomas de Vaan de tweede plaats. Beiden volgen de vierjarige opleiding tot vliegtuigonderhoudstechnicus bij ROC Tilburg. Ze zitten in het derde leerjaar.
De wedstrijden vonden vorige week plaats in Ahoy. De World Skills-wedstrijden zijn opgezet om het vakmanschap te promoten.
 
De studenten luchtvaarttechniek moesten gedurende die drie dagen vijf proeven afleggen: borescopisch onderzoek aan een zuigermotor, het verwijderen en installeren van een startermotor en generator, een plaatwerkopdracht, cable-rigging aan een modelvliegtuig, en daily inspection. 
 
Nick Bressers bezig met de daily inspection, in Rotterdam, Ahoy.
  
In februari al kwalificeerden zich drie deelnemers uit Brabant in de categorie metaal en elektro voor de strijd in Londen. Dat zijn polimechanicus Tim van den Heuvel uit Lierop, CAD-tekenaar Tom van de Valk (Valkenswaard) en CNC-frezer Chris van Helmond (Aarle-Rixtel).

ROC Eindhoven in Ahoy heeft net niet de Nationale Innovatieprijs Beroepsonderwijs 2010 gewonnen. De School voor de Zorgsector hoorde met de ‘leerlijn Zorg en Techniek’ tot de drie finalisten in deze competitie, maar de hoofdprijs ging naar het project ‘Vakmanschap is meesterschap’ van ROC Zeeland. ROC Eindhoven heeft in de leerlijn Zorg en Technologie lesmateriaal ontwikkeld dat personeel in de zorg ‘toekomstvast’ maakt. Techniek wordt in de zorg steeds belangrijker en daarop speelt dit project in.
Er wordt nauw samengewerkt met onder andere De Zorgboog in Bakel, hogescholen Fontys en Avans en het Commanderij College in Gemert/Laarbeek. Ingrid Bouw uit Lieshout, derdejaarsstudent Secretarieel bij ROC Ter AA, eindigde in de categorie Directiesecretaresse op een verdienstelijke tweede plaats.
[Bron: Persberichten]

Deel dit artikel