19 juli 2024

Studenten ROC West-Brabant actief op nieuwe tv-zender 24Kitchen

ETTEN-LEUR | NIEUWS | Studenten van ROC West-Brabant spelen een actieve rol in de nieuwe tv-zender 24Kitchen. Via een digitaal kanaal gaat deze foodzender 24 uur per dag aandacht schenken aan allerlei aspecten die met koken en voeding hebben te maken.
 
ROC West-Brabant en de initiatiefnemers achter 24Kitchen (FOX Channels Benelux en Jan Dekker Holding) hebben besloten tot een nauwe samenwerking. Niet alleen studenten die een horeca-opleiding volgen worden bij de producties van deze zender betrokken, maar bijvoorbeeld ook studenten die mediagerelateerde opleidingen volgen. Bovendien is het de bedoeling dat ROC West-Brabant een brugfunctie vervult naar andere onderwijsinstellingen: vmbo, hbo en universiteiten.   
 
De zender 24Kitchen wil mensen bewust maken van  het belang van gezonde voeding.

Dubbele missie
De zender heeft volgens ROC-voorzitter Rob Franken een dubbele missie. Nederlanders meer bewust maken van het belang van gezonde voeding, en jonge mensen in het mbo een kans geven hun talenten te ontwikkelen en te laten zien. Het initiatief moet resulteren in een onderwijskolom op het gebied van duurzaamheid.
De samenwerking richt zich dus niet alleen op horeca, maar ook op de ‘groene’ opleidingen van ROC West-Brabant. “Het hele spectrum komt aan bod; van voedselteelt tot voedselbereiding, van witte en zwarte brigade tot dierwelzijn”, aldus Franken in een persbericht. Een van de activiteiten die 24Kitchen en ROC West-Brabant gaan oppakken, is het Leger des Heils hotel in Gelderland.
 
24Kitchen brengt voornamelijk Nederlandse producties over voeding en de bereiding van het dagelijks eten. Een van de boegbeelden is topkok Rudolph van Veen. De televisiezender, die een studio heeft in Houten, bereikt meer dan drie miljoen huishoudens in Nederland.
[Bron: Persbericht]
 

Deel dit artikel