18 juli 2024

Schoenontwerper Floris van Bommel gastdocent bij Fontys

MOERGESTEL | NIEUWS | De succesvolle en controversiële schoenenontwerper Floris van Bommel is komend studiejaar als gastdocent verbonden aan de opleiding International Lifestyle Studies van Fontys Academy for Creative Industries in Tilburg.
 
Floris van Bommel (36) zal tijdens een aantal interactieve seminars vertellen over zijn passie voor de modebranche. Hij is als gastdocent gevraagd vanwege zijn kennis van trends op het gebied van mode en vanwege zijn creativiteit om op basis daarvan eigenzinnige schoenmode-concepten te ontwikkelen. Zijn kennis en inzichten zal hij delen met Lifestyle-studenten, die een nieuwe opleiding in die richting volgen. Ze specialiseren zich tijdens hun studie in trendwatching en conceptontwikkeling in zes lifestyle-domeinen, waarvan appearance er één is.
 
Floris van Bommel studeerde modemanagement en doorliep de ontwerpschool in Milaan. Sinds 2009 is hij Creatief directeur van Schoenfabriek van Bommel in Moergestel. Samen met zijn twee broers is hij de negende generatie in het familiebedrijf dat al sinds 1734 handgemaakte schoenen verkoopt.
 
International Lifestyle Studies werkt jaarlijks met spraakmakende gastdocenten, die vanuit hun vakgebied Lifestyle-studenten kunnen inspireren met hun visie op trends en met voorbeelden van door hen ontwikkelde nieuwe lifestyle-concepten. Vorig jaar was tv-kok en meesterkok Rudolph van Veen te gast bij de opleiding.
[Bron: Persbericht]

Deel dit artikel