16 juli 2024

Docenten wiskunde en informatica kunnen ‘bijtanken’ op TU/e

EINDHOVEN | NIEUWS | Docenten wiskunde en informatica in de bovenbouw van het vwo kunnen zich op de Technische Universiteit in Eindhoven (TU/e) laten bijpraten over de nieuwste technologische hoogstandjes in auto en ruimtevaart. De bijeenkomsten vinden plaats op dinsdag 21 maart.

Een van de gastsprekers is ir. Carlo van de Weijer, vice-president van TomTom, het Nederlandse paradepaardje van innovatie dat zich toelegt op autonavigatie. Van de Weijer zal een lezing houden onder de titel Smart Mobility.

De docentenmiddagen zijn bedoeld om leraren te laten ‘bijtanken’ aangaande de toepassingen van wiskunde en informatica in moderne technologie. Daardoor kunnen ze voor hun leerlingen relaties leggen tussen de lesstof en de dagelijkse (onderzoeks)praktijk. De middagen zijn dan ook een vorm van bijscholing en de deelnemende docenten ontvangen een certificaat.

Er zijn twee parallelle programma’s, een voor de docenten wiskunde en een voor de docenten informatie. De lezing van Van de Weijer is een gezamenlijke activiteit. De leraren wiskunde krijgen tekst en uitleg over het ‘project NASA’, bij de leraren informatica is het centrale thema softwaretoepassingen in auto’s.

Lees hier over het programma en aanmelding

Deel dit artikel