15 juli 2024

‘Water in de woestijn’ thema wedstrijd voor jonge uitvinders

EINDHOVEN | NIEUWS | Bedenk een manier om water in de woestijn te krijgen. Dat is de opdracht in de Uitvinderswedstrijd editie 2012.  Basisscholen kunnen tot 1 april inschrijven.

De opdracht begin met het verhaal ‘De Uitvinders en de Verdronken Rivier’. Dit verhaal lezen de leerkrachten voor in hun klas. Bedoeld om de creativiteit bij kinderen los te maken. Dat deze methode werkt bewezen de vorige edities van De Uitvinderswedstrijd: basisschoolleerlingen zorgden al voor vele honderden creatieve uitvindingen, die nog steeds te zien zijn op de website van De Uitvinders.

Het doel van de Uitvinderswedstrijd is kinderen hun affiniteit met techniek en innovatie laten ontdekken. Volgens projectleider Hugo Vrijdag moet Nederland zich blijven onderscheiden met techniek en innovatie: ‘Het is belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd de kans krijgen om te ontdekken of zij daar iets mee hebben. Met De Uitvinders doen we dat door ze in een voor hen interessante belevingswereld te brengen en door hun eigen creativiteit aan te spreken.’

Aanmelden
De uitvinderswedstrijd is bestemd voor basisschoolgroepen 6, 7 en 8. Zij kunnen hun uitvindingen tot 1 april insturen via www.deuitvinders.com. Op 20 april kiest een jury de winnaar tijdens de finale in De Ontdekfabriek in Eindhoven.

Het project is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, opleidingsfonds OTIB en diverse sponsoren, waaronder Skool Automatisering en Techsharks. Vorig jaar werd De Uitvinderswedstrijd gewonnen door kinderen van OBS Bibit uit Tilburg.
[Bron: Persbericht]

Deel dit artikel