20 juli 2024

Congres Ouders&School over studiekeuze op Zwijsen College

VEGHEL | NIEUWS | Om ouders wegwijs te maken in de wereld van studiekeuze en loopbaanoriëntatie heeft het Zwijsen College in Veghel een congres opgezet. Op donderdag 15 maart is er programma dat bestaat uit een lezing en een aantal workshops.

De lezing wordt gegeven door onderwijssocioloog dr. Frans Meijers, die zich gespecialiseerd heeft in studiekeuzeprocessen. Hij zal onder meer ingaan op de wijze waarop studiekeuzes gemaakt worden en waarom het vaak fout gaat. Deze lezing is voor iedere belangstellende ouder/verzorger toegankelijk. De workshops zijn alleen toegankelijk voor ouders van het Zwijsen College.

Het congres is een initiatief van de ouderraad van de school en van het decanaat onder het moto ‘Ouders en school, partners in leren en loopbaan.’  Studievaardigheden en Loopbaanoriëntatie wordt beschouwd als een proces dat in de eerste klas begint en doorloopt tot in het vervolgonderwijs.  Het Zwijsen College heeft de afgelopen jaren er hard aan gewerkt om deze punten nog beter te ontwikkelen. De verantwoordelijkheid ligt niet alleen bij het Zwijsen College, maar ook ouders, leraren, decanen en hoger onderwijs zijn een belangrijke schakel in dit proces.

De lezing is opengesteld voor iedereen en duurt van 19.15 uur tot 20.00 uur. Daarna zijn er ook nog workshops exclusief voor ouders van het Zwijsen College.

Deel dit artikel