19 juli 2024

Leonardo-onderwijs Deurne: Ouders betalen meerkosten

DEURNE | NIEUWS | Ouders betalen voortaan zelf de meerkosten van het hoogbegaafdenonderwijs op basisschool D’n Heiakker in Deurne. Hiervoor is oudervereniging Parentes opgericht.

Schoolbestuur Stichting Prodas maakte in 2009 het Leonardo-onderwijs op de basisschool mogelijk en was bereid om tot einde schooljaar 2012-2013 de kosten op zich te nemen. De meerkosten voor een hoogbegaafdenklas bedragen ongeveer 30.000 euro per jaar. Prodas wil hierna de financiering niet meer voortzetten en ook de overheid springt niet bij.
Het schoolbestuur vindt echter onderwijs aan hoogbegaafden een vorm van passend onderwijs en heeft met Parentes een intentievrklareing getekend om te proberen deze voorziening in stand te houden.  

Ouders zien de meerwaarde van dit onderwijs voor hoogbegaafden en willen zelf de extra kosten bijdragen, via Parentes. Zo wil men zelf geld inzamelen zoals via een festival. Dit geld gaat naar ouders die tijdelijk of structureel niet in staat zijn de meerkosten te betalen. Solidariteit is voor de oudervereniging erg belangrijk en Parentes staat garant voor het volledige bedrag van de extra kosten.

Ook andere besturen worstelen met de financierbaarheid van het Leonardo-onderwijs, zoals in Tilburg en in Breda.

► Ga hier naar de site van Parentes

► Lees ook ‘Oprichter Leonardo somber over financiele toekomst’

Deel dit artikel