16 juli 2024

Avans maakt zich op voor grootse viering 200-jarig bestaan

BEDA | NIEUWS | Avans Hogeschool bestaat 200 jaar en dat wordt in de week van 1 tot en met 5 oktober gevierd met tal van activiteiten. Een deel van het programma staat ook open voor het publiek.

Het ontstaan van Avans is nauw verbonden met oprichting van de Académie Imperiale et Royale de Peinture, Sculpture et Architecture in den Bosch in 1812. Het was de voorloper van wat nu de kunstacademie AVK | St. Joost is. Vandaar dat de feestweek op maandag 1 oktober wordt geopend met de uitreiking van een ere-lectoraat aan ‘kunstpaus’ Rudi Fuchs.

Dinsdag opent koningin Beatrix in Den Bosch een tentoonstelling met een overzicht van werken die de afgelopen twee eeuwen gemaakt zijn door studenten en docenten van de kunstacademie. Deze expositie met de titel Point de Vue is tot en met 18 november te zien.

Op woensdag en donderdag is er een 24-uurs conferentie met een programma in achtereenvolgens Den Bosch, Tilburg en Breda. Publiekstrekkers zijn astronaut André Kuijpers en judoka Edith Bosch (winnaar bronzen medaille Olympische Spelen 2012). De activiteiten zijn zeer gevarieerd zoals presentaties van hogeschooldocent Niels de Beer over Health and Innovation, Joep Brouwers over de ‘Slimste regio ter wereld’, en Renske Postuma (Expertisecentrum Veiligheid) over o.a. vrouwenhandel.

Vrijdag is er afsluitend een groot festival met optredens van bekende artiesten maar ook talenten die voortkomen uit Avans Hogeschool. Ook wordt een jubileumboek gepresenteerd en op 17 november is er een reünie.

> Voor meer informatie over mogelijkheden om delen van het programma bij te wonen, ga hier naar de site van Avans 200.

Deel dit artikel