20 juli 2024

Diederik Zijderveld nieuw lid College van Bestuur Avans Hogeschool

BREDA | NIEUWS | Diederik Zijderveld MPA (49) is benoemd als lid van het College van Bestuur van Avans Hogeschool. Hij volgt met ingang van 1 juni 2013 drs. Frans van Kalmthout op.

Diederik Zijderveld is op dit moment managing director Earth, Environmental and Life Sciences (EELS) TNO waar hij als eindverantwoordelijke zo’n 750 medewerkers binnen dit expertisegebied aanstuurt. Binnen het bestuur van Avans Hogeschool gaat Diederik Zijderveld met name de portefeuilles onderwijs en onderzoek onder zijn hoede nemen om enerzijds de verbinding tussen het beroepsonderwijs en het onderzoek te verstevigen en anderzijds het toegepaste of ook wel praktijkgerichte karakter van dat onderzoek te versterken in samenwerking met onder andere het bedrijfsleven.

Frans van Kalmthout (60) besloot vorig jaar, na vijfentwintig jaar als bestuurder binnen het hbo actief geweest te zijn, terug te treden en zich de komende jaren bezig te houden met de ontwikkeling en de implementatie van open educational resources voor het hbo, de inrichting van het praktijkgericht onderzoek binnen de Avans organisatie en internationalisering. Hij adviseert en rapporteert daarbij aan het College van Bestuur.

Deel dit artikel