16 juli 2024

Eckartcollege introduceert bètaprogramma op de mavo

EINDHOVEN | NIEUWS | Het Eckartcollege te Eindhoven gaat haar leerlingen op de mavo de kans bieden een bètaprogramma te volgen. De school haakt in op een concept Bèta Challenge programma dat nu al gebruikt wordt door een groep scholen in de regio Breda.

Doel van het Bèta Challenge Programma is het realiseren van een hoogwaardige leerroute voor mavoleerlingen die baat hebben bij meer praktisch ingericht onderwijs met meer aandacht voor techniek.

Kenmerkend van dit nieuwe onderwijs is dat leerlingen op een projectmatige manier gaan werken aan realistische vraagstukken rond de toepassing van technologie. Kortom: het is onderwijs dat beter aansluit bij de behoefte van veel mavoleerlingen. Ook zal er veel aandacht zijn voor de kennismaking met de technische opleidingen en bedrijven.

Bedrijfsleven
Het Bèta Challenge Programma is een ontwikkeling die gedreven wordt door de veranderende inzichten en omstandigheden van de huidige tijd. Het onderwijs komt tot stand in samenwerking met partners uit het bedrijfsleven en onderwijs. De steun die het Eckartcollege krijgt van zowel mbo, hbo als de bedrijvenpartners, is een belangrijk onderdeel van dit programma.

Deze nieuwe leerroute is een van de manieren waarop het Eckartcollege een antwoord wil geven op de grote tekorten die in onze regio worden voorspeld in de bèta-technische beroepssectoren. Enige jaren geleden is het Eckartcollege, als enige school in de omgeving, al gestart met een Technasium voor de leerlingen op havo- en vwo-niveau. Het nieuwe programma voor de mavo maakt het technische profiel van de school nog sterker.
[Bron: persbericht]

> Lees ook: Netwerk voor bètadocenten in West-Brabant en  Avans en technasia in West-Brabant trekken samen op

 

 

Deel dit artikel