6 december 2023

Keurmerk Duurzaam mbo voor opleiding Koning Willem I College

DEN BOSCH | NIEUWS | De opleiding Middenkader Engineering met uitstroomdifferentiatie Energie en Klimaat van het Koning Willem I College kreeg onlangs het keurmerk Duurzaam Middelbaar Beroepsonderwijs overhandigd. Hiermee is het Koning Willem I College de eerste mbo-school in Nederland met dit certificaat. En dat meteen met een score van twee sterren, iets wat zelfs bijzonder is voor een hbo-opleiding.

De afgelopen drie jaar is de afdeling High Tech Metalektro van het Koning Willem I College betrokken geweest bij het project ‘Duurzame Energie in de Beroepskolom’ van Het Platform Beroeps Onderwijs. Afgelopen donderdag, tijdens het slotevent van dat project, kreeg afdelingsdirecteur Theo Prinssen voor de opleiding Middenkader Engineering met uitstroomdifferentiatie Energie en Klimaat een certificaat Keurmerk Duurzaam Middelbaar Beroepsonderwijs overhandigd, als eerste mbo-school in Nederland.

Twee sterren
De audits, nulmeting en voortgang, zijn volgens de AISHE methode gedaan, die eigenlijk ontworpen is voor duurzaamheid op het hbo. AISHE (Auditing Instrument for Sustainability in Higher Education) is een beoordelingskader op opleidingsniveau voor duurzame ontwikkeling in het onderwijs. Bij een positieve beoordeling ontvangt de opleiding het keurmerk Duurzaam Hoger Onderwijs. Dit keurmerk kan bij minimaal drie ‘sterren’ bovendien gebruikt worden om een Bijzonder Kenmerk Duurzaam Hoger Onderwijs aan te vragen. Het koning Willem I College heeft voor deze opleiding dus al meteen twee sterren gescoord, iets waar menig hbo opleiding jaloers op kan zijn.
De audits en de certificering is gedaan door Hobeon, het adviesbureau voor strategische vraagstukken van onderwijs- en kennisinstellingen, brancheorganisaties, beroepsverenigingen en overheidsinstellingen.

[Bron: persbericht]

Deel dit artikel