16 juli 2024

‘Popprofessor’ Leo Blokhuis geeft lezing op Theresialyceum

TILBURG | NIEUWS | Op initiatief van leerling Cas Laureijsen (h4 muziek) geeft ‘popprofessor’ Leo Blokhuis voor de examenleerlingen muziek op cultuurprofielschool Theresialyceum op donderdag 27 maart a.s. een lezing met als thema ‘Honderd jaar muziek’.

Cas had eind vorig jaar samen met zijn vader na het bijwonen van een lezing een ontmoeting met Blokhuis – onder meer bekend van het jaarlijkse Top 2000 Café – en vertelde hierover enthousiast tijdens zijn lessen muziek. Vanuit dit enthousiasme ontstond het idee om de popprofessor ook op school uit te nodigen en een gezamenlijke brief aan het management volgde. Hoewel Blokhuis niet eerder een lezing gaf op een middelbare school nam hij de uitnodiging graag aan. Vanzelfsprekend is het Cas die de enige echte popprofessor aan zijn nieuwe publiek zal introduceren.

Blokhuis zal zijn toehoorders – waaronder ook het personeel in het kader van een masterclass – tijdens zijn lezing meenemen op een reis door de geschiedenis van de muziek, van blues naar rock ‘n roll en verder. Daarna kunnen leerlingen en personeel Blokhuis nog testen op zijn feitenkennis door vragen te stellen over hun favoriete bands en muzikanten van toen en nu.
Leo Blokhuis is een Nederlands expert op het gebied van popmuziek. Hij is grafisch ontwerper van beroep maar bovendien werkzaam als samensteller van diverse radioprogramma’s en presentator van televisieprogramma’s en schrijver van artikelen voor diverse tijdschriften en werd mede bekend door zijn optreden in het jaarlijkse Top 2000 Café.
[Bron: persbericht]

Deel dit artikel