16 juli 2024

Koning Willem I College neemt tientallen nieuwe leraren aan

DEN BOSCH | NIEUWS | Het Koning Willem I College in Den Bosch heeft de afgelopen maanden vele tientallen mensen aangenomen voor een onderwijsfunctie. Dat is het gevolg van de groei van het aantal studenten, het natuurlijk verloop, de interne mobiliteit en de intensivering van het onderwijs.

Dat laatste uit zich ook in extra vacatures vanwege de hogere eisen voor de vakken Nederlands en Rekenen en de ontwikkelingen rondom de kwalificatiedossiers. Ongeveer 90% van de vacatures betreft functies voor leraren. Van leraar Nederlands, Economie, Meubelmaker, Sport, Juridische Vakken, Zorg & Welzijn tot teamleider, stage consulent en zorgcoördinator.

De meeste van de tachtig vacatures zijn ingevuld. Bepaalde vakgebieden blijven moeilijk in te vullen zoals de algemene vakken Nederlands en Rekenen, aldus het college in een persbericht. Maar ook voor de specifieke beroepsgerichte vakken als leraar Farmaceutische vakken, leraar Applicatieontwikkelaar en leraar Schilder/Stukadoor is het lastig om goede docenten te vinden.

Na de zomervakantie komen er nog meer vacatures. Want Koning Willem I College heeft ook volgend schooljaar te maken met natuurlijk verloop. De mbo-school telde in 2014 afgerond 970 medewerkers (op full time basis, en inclusief basisschool Antonius Abt). Het aantal mbo-deelnemers was iets meer dan 13.000.
Het College is voortdurend op zoek naar goede bevoegde leraren. Mocht er op dit moment geen passende vacature op de site staan, dan kunnen kandidaten hun interesse kenbaar maken door middel van een open sollicitatie.
[Bron: persbericht]

> Kijk voor meer informatie op www.kw1c.nl.

Deel dit artikel