15 juli 2024

CSU helpt leerlingen praktijkonderwijs op weg naar een baan

UDEN | NIEUWS | CSU start met een pilot om jongeren uit het praktijkonderwijs of voortgezet speciaal onderwijs te helpen aan een betaalde baan. Het schoonmaakbedrijf plaatst leerlingen uit het praktijkonderwijs  op zijn werklocaties. Bij de proef zijn drie praktijkscholen betrokken, PrO College Nijmegen, De Rijzert in Den Bosch en het Fioretti College in Veghel

Met de samenwerking willen de scholen en CSU betere kansen creëren voor jongeren. Dit project moet uiteindelijk leiden tot een nationaal samenwerkingsverband met PrO- en vso-scholen.

Leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs en het praktijkonderwijs die geen volwaardig mbo-diploma behalen, kunnen een praktijkverklaring ontvangen op onderdelen van mbo-kwalificaties. Door de praktijkverklaring verbetert de aansluiting op de arbeidsmarkt  en de kans op een baan.

P&O-directeur Marco Gramser van CSU constateert dat het meestal leerlingen zijn die goed gedijen in een werkomgeving maar moeite hebben met leren. ‘Daardoor behalen ze vaak geen startkwalificatie op het mbo. Komen ze zonder werk thuis te zitten, dan zijn ze al snel buiten beeld bij gemeenten en UWV: ze krijgen geen uitkering omdat ze thuis wonen. Daarom is het contact leggen belangrijk op het moment dat leerlingen nog op school zitten’, aldus de directeur in een persbericht.

Veel aandacht wordt besteed aan een succesvolle match tussen de leerling en de werklocatie. Ook begeleiders op de werkvloer worden nauwkeurig gescreend op hun kwaliteiten om leerlingen te begeleiden. Decaan Francis Gremmen van De Rijzert is enthousiast over de opzet.

‘Voor veel van onze leerlingen is een baan in de schoonmaak het hoogst haalbare. De wil aan beide kanten om het project te laten slagen is er. CSU is duurzaam sociaal bezig, wij zijn gebaat bij leerlingen die uitstromen naar een betaalde baan’, aldus de reactie van de decaan in het persbericht.

Over CSU
CSU is vanuit 30 vestigingen landelijk actief in schoonmaak. De onderneming heeft hoofdvestigingen in Uden, Amsterdam, Apeldoorn, Eindhoven, Rijswijk en Barendrecht. CSU biedt werk aan 12.000 mensen en behoort tot de top 3 van schoonmaakbedrijven in Nederland. CSU is een familiebedrijf, waarin ook het management participeert. Het bedrijf heeft al diverse awards in de wacht gesleept.

[Bron: persbericht]

Deel dit artikel