15 juli 2024

Majesteit, hartelijk gefeliciteerd met uw verjaardag…..

COLUMN | BEROEP: ONDERWIJS | Afl. 7.29 | Er is een mooie, wat sippe strip van Charlie Brown (The Peanuts, wie kent ze nog?) waarin Charlie een vriendinnetje gelukkig nieuwjaar gaat wensen. Hij is zenuwachtig en loopt te repeteren hoe hij dat zal zeggen:  Háppy newyear lucy. Happy néwyear lucy. Happy newyéar lucy. Etc  Als hij tenslotte voor haar staat geeft hij haar een hand en stamelt ‘Merry Christmass lucy’.

Voor zoiets kneep ik hem een beetje, op de Heuvel, op Koningsdag donderdag 27 april. Dat ik de koning bijvoorbeeld ‘prettige vakantie’ zou wensen, of ‘zalig nieuwjaar’ (dat laatste is wel lekker Tilburgs). Maar ik had me geen zorgen hoeven maken. We stonden met vier studenten luchtvaarttechniek, collega Rik Mooren en sergeant-majoor Renate van de KLu bij een fraaie helikopter, een Bolkow, op de Heuvel, op het Techplein, maar vanwege de afmetingen van de Bolkow stonden we enigszins verloren: in een dode hoek. Recht voor ons stond een enorme stand van Tilburg University en aan de rechterkant een soortement racebaan van Logistiek Midden-Brabant – en jawel hoor, het koninklijk gezin koerste van de universiteit linea recta naar de racebaan en daarna door naar de Tesla, richting Piusplein. Ooohhh, jammer dat.

Maar ze waren niet alleen! Dat wist ik natuurlijk wel want ik had thuis de namen en gezichten van al die andere prinsen en prinsessen uit mijn hoofd geleerd – en dat bleek geen vergeefse moeite! In het kielzog van de koning, de koningin en de drie prinsesjes kwamen prins Maurits, zijn vrouw prinses Marilene, prins Bernhard en zijn vrouw  prinses Annette, wél naar de heli kijken. En Maurits ging er (prinsheerlijk) in zitten en liet zich van alles uitleggen door onze student Twan Broeders. Ha leuk dat. En daarna zijn vrouw ook, en aan de andere kant van de cockpit keek Bernhard geïnteresseerd mee.

Toen de prins uit de cockpit klom (beetje moeilijk, beetje krap), gaf ik hem een hand en bedankte hem: ‘Leuk dat u bent komen kijken.’

De prins: ‘Ja natuurlijk, altijd leuk, de jongens van het ROC.’

Die houden we er in: Altijd leuk, de jongens van het ROC.

 

Op de foto van links naar rechts: onze studenten Twan Broeders en Pim Verhaaren, dan prins Floris achter de heli, prinses Annette (in een mooi, ROC-roze jurkje), student Lex Vermijs, prins Bernhard, student Jordi van den Broek, prinses Marilène. Foto Paul Joosten

 

 

Deel dit artikel