16 juli 2024

Bossche scholen etaleren artistiek talent

NIEUWS | DEN BOSCH | Op 26 juni vond de vijfde TOFavond van het Tom Odems Cultuurfonds plaats in Theater aan de Parade. Vele honderden leerlingen van scholen voor het voortgezet onderwijs uit Den Bosch en omgeving ontmoetten en inspireerden elkaar. Hun schoolmusical stond centraal.  Het was een avond met  muziek, talent, theaterplezier en drie winnaars.

Prijswinnaars
In een volle zaal met leerlingen ontving het Jeroen Bosch College de prijs voor de beste schoolmusical voor zowel de productie ‘Peter Pan’ als ‘Dans met de Duivel’. De jury vergeleek de producties met een snoepwinkel. “Allerlei kleuren en smaken binnen karakters en vormgeving kwamen voorbij”, aldus voorzitter Booby Smeele.

Het Rodenborch College ontving een Tom Odems Award voor de grote eigen inbreng van de leerlingen met de musical ‘Aïda’ en ‘De Klokkenluider van de Notre Dame’. Volgens de jury was ‘Aïda’ een indrukwekkend schouwspel, waarbij de inzet van leerlingen enorm was. Als beste solist kwam Linde Vos, ook van het Rodenborch College, uit de bus. Jurylid Janke Dekker vond haar een ruwe diamant met veel potentie. Zij krijgt een workshop van niemand minder dan musicalster Pia Douwes.

De TOFavond
Tien jaar geleden wenste Tom Odems, oud-directeur van Theater aan de Parade, dat de weg naar het theater toegankelijker zou worden voor jongeren. Negen middelbare scholen en vier solisten hebben zich tijdens deze TOFavond gepresenteerd. Het niveau van deze avond, die georganiseerd was door leerlingen van het Koning Willem I College, was zeer hoog. De avond toonde opnieuw aan dat er veel jong talent is en dat het belangrijk is om hen op een professioneel podium te laten schitteren.

[Bron: persbericht]

De winnaars van de TOF-avond nemen het applaus in ontvangst. Foto Len Land
Deel dit artikel