16 april 2024

TU/e reikt eerste masterdiploma Automotive Technology uit

EINDHOVEN | NIEUWS | Maarten Meijer heeft als eerste student aan de TU/e het masterdiploma Automotive Technoloy behaald. Hij behaalde eerder zijn hbo-diploma aan de HTS in Arnhem.
Volgens prof. Maarten Steinbuch zijn de voorzichten op een baan prima voor afgestudeerden van deze opleiding. Er zijn duidelijk tekenen dat de automotive industrie in Eindhoven snel aan het herstellen is van de economische terugval.
 
De masteropleiding Automotive Technology, uniek in Nederland, is in september 2008 van start gegaan en Maarten Meijer is nu als eerste afgestudeerd, in de sectie Combustion Technology. Meijer, die de titel  Master of Science voert, gaat nu op de TU/e verder met promotie-onderzoek binnen de vakgroep verbrandingstechnologie.
 
De opleiding is opgezet gestart in het kader van het innovatieprogramma High-Tech Automotive Systems (HTAS). Doel hiervan is het versterken van de automotive industrie in Nederland door samenwerking tussen overheden, kennisinstellingen en bedrijven. Onder meer DAF, TomTom, NXP en TNO zijn nauw betrokken bij de opleiding.

Momenteel staan 31 studenten ingeschreven voor de master Automotive Technology. Voor het collegejaar 2010/2011 komen daar nog veertien buitenlandse studenten bij, als ook Nederlandse studenten.
[Bron: persbericht]

Deel dit artikel