5 maart 2024

Over deze site

Deze site bracht tot 1 januari 2020 informatie over ontwikkelingen in het onderwijs in Brabant en daarbuiten. Maar de website wordt slechts incidenteel aangevuld met nieuwe berichten omdat oprichter Emmanuel Naaijkens zijn loopbaan als onderwijsjournalist heeft beëindigd. Deze site heeft nog alleen de functie van archief.

De pagina Schoolvakanties in Brabant wordt wel geactualiseerd. Dit gebeurt onder verantwoordelijkheid van het BOV.

________________________________________________________________________

Gebruiksvoorwaarde ©
Artikelen op Onderwijs Brabant mogen niet zonder toestemming van de redactie in extenso worden overgenomen, niet op enige andere site, noch in printvorm. Wel is het mogelijk om zonder voorafgaande toesteming 75 woorden van het bericht op uw site te plaatsen, mits er een link wordt gemaakt naar het volledige artikel op Onderwijs Brabant. Op al het materiaal op deze site berust copyright (c).

Disclaimer
Aan de informatie op deze website kunnen geen rechten worden ontleend en Onderwijs Brabant is niet aansprakelijk voor de gevolgen van het gebruik van de geboden informatie.

__________________________________________________________________________

Over Emmanuel Naaijkens

De website Onderwijs Brabant is een initiatief van Emmanuel Naaijkens (1954). Hij was van 1996 tot en met 2009 redacteur onderwijs bij het Brabants Dagblad. In die periode schreef hij tal van nieuwsartikelen, reportages, analyses en achtergrondverhalen over actuele onderwerpen in het onderwijs, vooral in het verspreidingsgebied van de krant. Van de vroeg- en voorschoolse educatie tot en met het wetenschappelijk onderwijs – en alles wat daar tussenzit.
Wekelijks schreef hij het Brabants Dagblad een column waarin hij ontwikkelingen in het onderwijs op een heldere, toegankelijke wijze in een politieke en maatschappelijke context plaatste.
Naaijkens begon zijn carrière in de journalistiek in 1975. Hij was verslaggever, plaatsvervangend chef van een stadsredactie en chef van de centrale redactie.
Op 20 januari 2010 ontving Naaijkens uit handen van de commissaris van de koningin Wim van de Donk de persoonlijke legpenning vanwege zijn verdiensten voor de onderwijsjournalistiek in Brabant.

Emmanuel Naaijkens was tot 1 januari 2020 werkzaam als zelfstandig onderwijsjournalist. Hij publiceerde, al dan niet in opdracht, in o.a. VO-magazine, PO-magazine, SBM (Besturenraad), PleinPrimair, Trouw, Brabants Dagblad en Didactief/Didactief Online. Hij was mede-auteur van het jubileumboek van het Beatrix College in Tilburg (2011).
Hij gaf gastlessen over mediawijsheid op middelbare scholen en op de IMC Weekendschool.

____________________________________________________________________________

Deel dit artikel