22 juli 2024

Lector Duurzaamheid en Financien bij Avans

• Dr. Hessel Abbink Spaink
BREDA | NIEUWS | Dr. Hessel Abbink Spaink is per 1 september bij Avans Hogeschool aan de slag gegaan als lector Finance and Sustainability (Financien en Duurzaamheid). Volgens Avans is het de eerste lector in het Nederlandse hbo in dit vakgebied. 

Finance and Sustainability is een belangrijk onderdeel van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Het lectoraat richt zich op de financiële aspecten van duurzaamheid bij ondernemingen en op duurzaamheid in de financiële sector. Vanuit het lectoraat zal onderzoek worden gedaan naar modellen voor de financiering van initiatieven op het terrein van duurzaamheid, duurzaam investeren en risicomanagement.

Het voornaamste doel van de instelling van het lectoraat is om een nieuwe dimensie toe te voegen aan de opleidingen Accountancy en Bedrijfseconomie en wel zo, dat de studenten later in hun professionele loopbaan beschikken over de kennis en vaardigheden om duurzaamheidvraagstukken gericht te kunnen aanpakken. Avans Hogeschool is ervan overtuigd dat duurzaamheid een integraal onderdeel is van het takenpakket van de toekomstige (financiële) manager of adviseur. 

Het lectoraat is ontstaan uit een samenwerking tussen de Academie voor Algemeen Financieel Management (AAFM) in Breda en de Academie voor Financieel Management (AFM) in ’s-Hertogenbosch. Abbink Spaink werkte in diverse functies bij Shell, PwC en Rabobank International. Hij is thans eigenaar van het adviesbureau The Responsibility Lab dat bedrijven, overheden en non-profitorganisaties adviseert over vraagstukken rondom financiën en duurzaamheid, en tevens partner van het adviesbureau Applied Ethics Associates dat zich vooral op duurzaamheid bij financiële instellingen richt.
[Bron: Persbericht]

Deel dit artikel