21 juni 2024

Onderwijs in beeld

 • Studenten voor de hoofdingang van Avans Hogeschool in Den Bosch.

FOTOMOMENT | Het onderwijs komt weer op gang. In het hoger onderwijs zijn de eerste colleges al begonnen, in de andere sectoren staan docenten en leerlingen in de startblokken. Ook op de Onderwijsboulevard van Den Bosch is het gedaan met de vakantierust.

Bij de hoofdingang van Avans Hogeschool het vertrouwde beeld van rondhangende studenten, kletsend en sigarettenrokend. En met het mooie staartje van de zomer is het op een bankje voor het schoolgebouw ook wel uit te houden.

Het restaurant van de school heeft er wel een stevige concurrent bijgekregen. Pal tegenover de hoofdingang van Avans heeft zich Subway gevestigd, een van oorsprong Amerikaanse broodjeszaak. En die doet goede zaken dankzij de Avansstudenten.

De Onderwijsboulevard doet trouwens zijn naam eer aan met HAS Den Bosch, Helicon (Groen mbo), Koning Willem I College (mbo en educatie), Avans Hogeschool, Duhamel College (vmbo) en een complex van studentenhuisvesting. En dan is er nog de kunstacademie van Avans, nog steeds gehuisvest in een voormalig fabriekscomplex. Al jaren wordt er gesproken over nieuwbouw, maar de eerste spa moet nog de grond in.

• Drukte bij de Subway. .

Deel dit artikel