21 juni 2024

Inspectie in zuid-Nederland verhuist naar Tilburg

TILBURG | NIEUWS | Update |  De Onderwijsinspectie in het werkgebied zuid-Nederland gaat februari 2011 opereren vanaf een nieuwe locatie in Tilburg. Het oog is gevallen op een kantoorgebouw van ING aan de Spoorlaan, tegenover het NS-station. Een woordvoerder van de inspectie heeft dat bevestigd.

De vestigingen in Eindhoven en Breda gaan dicht. Op de locatie in Tilburg komen ongeveer 55 mensen te werken. Het huidige kabinet heeft de inspectie opgedragen om te bezuinigen en het terugdringen van het aantal locaties is een van de maatregelen die daar aan moeten bijdragen. Door de activiteiten in het zuiden (globaal Zeeland, Brabant en Limburg) op een locatie te contrereren zou de efficientie bevorderd kunnen worden. Tilburg is centraal gelegen in het werkgebied.

Dit gebouw is de uitvalsbasis van de Onderwijsinspectie in Zuid-Nederland

Een volledige sluiting is geen optie voor de inspectie. “We vinden het met name voor de basisscholen belangrijk dat we met het toezicht zo dichtbij mogelijk houden”, aldus de woordvoerder.
Na het doorvoeren van de herhuisvesting zijn er landelijk in totaal vijf locaties van waaruit de Inspectie van het Onderwijs werkt.

Deel dit artikel