15 juli 2024

Studenten schrijven mee aan veiligheidsplan voor festival Avans

BREDA | NIEUWS | Ruim zestig studenten van de hbo-opleiding Integrale Veiligheid zijn nauw betrokken bij de organisatie van de veiligheid op de introductiefestivals van Avans Hogeschool in Breda en Den Bosch. De studenten schreven mee aan het veiligheidsplan en assisteren als beveiliger of ehbo’er.

Het gebeurt steeds vaker dat onderwijsinstellingen de eigen studenten betrekken bij de organisatie van eigen evenementen. Voor de studenten is dat een leerzame ervaring in de beroepspraktijk en het vergroot de betrokkenheid van de student bij zijn of haar opleiding. Zo hadden studenten van Fontys Hogeschool een groot aandeel in het organisatie van de opening van het nieuwe collegejaar in het stadion van Willem II in Tilburg.

De festivals van Avans vinden op 9 september plaats in Breda en op 16 september in Den Bosch. Deze evenementen trekken duizenden studenten. De student-beveiligers opereren onder de vlag van het bedrijf PPS, dat de security voor zijn rekening neemt. 

De student-beveiligers (tweedejaars) leerden afgelopen week in een rollenspel hoe ze met dronken of agressieve festivalbezoekers moeten omgaan. De toekomstige experts op het gebied van veiligheid haalden tijdens hun eerste jaar al een BHV-certificaat, waar ze jaarlijks een opfriscursus voor krijgen, om niet alleen in theorie maar ook in de praktijk met veiligheid bezig te zijn.

Deel dit artikel