15 juli 2024

Experiment Avans met college op afstand

BREDA | NIEUWS | Studenten verpleegkunde in Breda die via internet een gastcollege volgen van een wetenschapper in Amerika. Een uniek experiment voor Avans Hogeschool, dat achteraf als zeer geslaagd werd beoordeeld. Dat meldt de website Punt.nl van Avans.

De groep studenten kreeg van de Amerikaanse onderzoeker Patrick Boyle uitleg over de behandeling van patienten met een dubbele diagnose. Het idee om deze videoconferentie te organiseren was afkomstig van docente Renate Snijders, meldt Punt.nl.Ze had Boyle al eens horen spreken en vond dat zijn verhaal ook boeiende lesstof voor de studenten zou kunnen zijn. Om de onderzoeker naar Nederland te halen zou te duur zijn, dus bedacht ze deze oplossing. De studenten konden ook vragen voorleggen aan de Amerikaan.

Het verzorgen van colleges op aftstand is een nieuwe trend die zelfs ook binnen Nederland ingang vindt. Kennisnet is bijvoorbeeld betrokken bij een experiment waarbij docenten van middelbare scholen videocolleges geven. Op die manier zijn docenten, die bekend staan om hun aansprekende manier van lesgeven, voor grotere groepen leerlingen beschikbaar. En mogelijk zou het een bijdrage kunnen leveren aan het tegengaan van het lerarentekort.

► Lees het volledige artikel op Punt.nl

Deel dit artikel