20 april 2024

Kinderuniversiteit al weer bijna volgeboekt

TILBURG | NIEUWS | De belangstelling voor de Kinderuniversiteit in Tilburg is ook dit jaar weer bijzonder groot. Enkele van de zes colleges die gegeven worden zijn al volgeboekt, laat een woordvoerder van de Universiteit van Tilburg weten.

Voor elk college zijn maximaal 155 plaatsen beschikbaar en die worden toegewezen op basis van ‘wie het eerst komt het eerst maalt’. Het is inmiddels de zesde editie van de Kinderuniversteit en vanaf het eerste jaar is het een doorslaand succes. Het initiatief is bedoeld om kinderen in de leeftijd van tien tot twaalf jaar op een speelse manier kennis te laten maken met wetenschap en ervan bewust te maken dat leren niet ophoudt na de school.

De colleges worden verzorgd door hoogleraren van de Tilburgse universiteit die werkzaam zijn in de disciplines economie, recht, sociale wetenschappen, letteren, filosofie en theologie. Dit jaar zijn dat prof,  Marcel Zeelenberg (hoogleraar sociale en economische psychologie), prof. Reyer Gerlagh (hoogleraar milieueconomie), prof. Tijs Kooijmans (hoogleraar strafrecht), prof. Erik Borgman (hoogleraar theologie), prof. Jaap van den Herik (hoogleraar informatica) en nog een hoogleraar wier naam nog geheim wordt gehouden. Zij vertelt namelijk over geheimen.

De colleges zijn altijd op maandag en beginnen om 16.45 uur. Het eerste college is op 1 november, het laatste op maandag 6 december.

► Lees hier meer over de Kinderuniversiteit.

Deel dit artikel