19 juli 2024

Geen leraar van het jaar, maar wel de waardering

BERKEL-ENSCHOT | NIEUWS | De landelijke nominatie als leerkracht van het jaar had Debby Radstake, werkzaam op basisschool Rennevoirt in Berkel-Enschot op zak, maar de uitverkiezing ging aan haar voorbij.
 
Maar niet getreurd, want Debby Radstake heeft toch even in de spotlights mogen staan en dus ook haar school.  “Zo’n initiatief als de dag van de leraar en deze wedstrijd is vooral belangrijk omdat er waardering uitspreekt voor het werk van de leraar. Niet alleen van onze school, maar in heel Nederland”, zegt Martin Heeffer, directeur van Rennevoirt.
 
En wat mooi is aan de Nationale Week van het Onderwijs is dat er nu eens op een andere manier naar het onderwijs wordt gekeken. “In Nederland gaat het toch vaak over wat er niet deugt aan het onderwijs, of dat het allemaal veel beter moet. Maar laten we toch vooral niet vergeten dat er erg veel goed gaat in het onderwijs, elke dag weer”, aldus de directeur.
 
Rennevoirt, een Jenaplanschool, timmert flink aan de weg. Zo is de school betrokken bij de ontwikkeling van de Tienerschool. Een initiatief van schoolbestuur Tangent, in samenwerking met 2College en KPC Groep. In de loop van volgend jaar moet duidelijk zijn of de plannen doorgaan.
 
Tv-opnamen
De  uitverkiezing (en de tv-opnamen) van de leraar van het jaar vond zaterdag 2 oktober plaats. De delegatie van Rennevoirt had al gauw in de gaten dat collega Debby niet in de prijzen zou vallen. “Want degenen die als winnaar uit de bus zouden komen was gevraagd om hun klas mee te brengen”, vertelt Heeffer. Rennevoirt heeft vandaag, op de Dag van de Leraar, Debby Radstake en al haar collega´s nog eens stevig in de bloemen gezet met een ludieke actie. Alle leerkrachten hesen zich in Middeleeuwse kledij en gaven zo les.
 
De nominatie heeft Debby Radstake volledig verdiend, legt Heeffer uit. Ze is een veelzijdig talent, een gedreven leerkracht die kinderen, ouders, collega’s en directie weet te boeien. Uit de de tekst van de aanbeveling: ‘Op inhoud, kennis, omgaan met elkaar en benoemen van mogelijkheden. Debby, de pion in de organisatie voor een goed strategisch schaakspel, maar ook in de borreltijd een gezellige gangmaker. De inzet is veelzijdig en de afgelopen jaren is ze de drijvende kracht geweest om de bovenbouw meer Jenaplan te maken´.
 
Nog een citaat: ‘Haar motto’s is: vraag aan het kind wat hij of zij bedoelt voordat je er zelf iets van vindt. Het is het kleine verschil, dat een wereld van verschil maakt. Dat is Debby’.

  De leerkrachten van Rennevoirt in het kader van de dag van de leraar in middeleeuwse kledij.

Deel dit artikel