24 juni 2024

Studenten Avans exposeren in Graphic Design Museum

BREDA | NIEUWS | Het Graphic Design Museum exposeert vanaf woensdag 6 oktober interactieve installaties van studenten Communication & Multimedia Design (CMD) van Avans Hogeschool Breda. De studentenprojecten sluiten aan bij het thema van de Kinderboekenweek ‘De grote tekententoonstelling’.
 
Voor de zomervakantie hebben ruim 120 tweedejaars CMD-studenten deelgenomen aan een inspirerend samenwerkingsproject met het Graphic Design Museum. Studenten kregen de opdracht een interactieve toepassing te ontwikkelen om kinderen in aanraking te brengen met het thema Beeldtaal, dat centraal staat tijdens de Kinderboekenweek 2010. Inmiddels zijn er twee studentenprojecten geselecteerd om te exposeren.

De werken zijn van 6 tot 24 oktober in het museum te bewonderen. In de Bibliotheek Breda, die ook betrokken was bij het samenwerkingsproject, staan deze week eveneens enkele werken van studenten. De studenten zien het als een grote kans om zo vroeg in hun opleiding te mogen exposeren binnen een professionele omgeving. Dit biedt hen een mooie ervaring binnen hun latere werkveld.

De opleiding
De opleiding Communication & Multimedia Design (CMD) van leidt studenten op tot creatieve probleemoplossers op het gebied van interactie en communicatie. Als het gaat om leren, zorg, wonen en duurzame ontwikkeling is er de laatste jaren een groeiende behoefte aan professionals die verstand hebben van zowel vormgeving en techniek als communicatie. De opleiding bestaat sinds 2002 in Breda en heeft momenteel 570 studenten.
 
Het Graphic Design Museum, geopend in juni 2008, is het eerste museum ter wereld dat zich specifiek richt op grafische vormgeving. Een instituut dat tegelijkertijd fungeert als museum, kenniscentrum, onderwijsomgeving, winkel voor beeldcultuur, ontwerperscafé en productiehuis voor grafische vormgeving. Het Graphic Design Museum biedt een internationaal podium voor gevestigde ontwerpers en is tevens een springplank voor nieuw toptalent.
[Bron: persbericht]

Deel dit artikel