24 juni 2024

Fontys start lectoraat Brainport in Eindhoven

EINDHOVEN | NIEUWS | Fontys Hogeschool Management Economie en Recht (FHMER) start per 1 januari 2011 een lectoraat onder de naam Brainport. Het lectoraat zal door middel van praktijkgericht onderzoek een bijdrage leveren aan de kwaliteitsverbetering van de drie bacheloropleidingen die de Hogeschool herbergt.
Daarnaast zal het een nieuwe impuls geven aan samenwerking met bedrijven in de regio Eindhoven.

De opleidingen van FHMER zitten alle in de economische sector. Het betreft de opleidingen Management, Economie en Recht (MER), Financial Services Management (FSM) en Vastgoed en Makelaardij (V&M). Docenten en studenten raken betrokken bij innovatief onderzoek, waarin nauw wordt samengewerkt met bedrijven in de regio Eindhoven.
 
Iedere opleiding heeft in samenwerking met bedrijven vanuit haar eigen identiteit onderzoeksthema’s gekozen. Vanuit MER gaat de aandacht uit naar veranderende organisatiestructuren en businessmodellen, start-ups en spinn-offs en actuele arbeidsontwikkelingen. FSM kijkt naar financieringsmogelijkheden voor (door)starters en naar aspecten die bij banken en verzekeraars een rol spelen bij het verstrekken van risicokapitaal.

V&M denkt mee over gebieds- en campusontwikkeling in de regio. Daarbij kun je denken de High Tech en Automotive campus, maar ook revitalisering van bedrijfsterreinen en het scheppen van internationaal aantrekkelijke woonomgevingen.
[Bron: persbericht]

Deel dit artikel