18 april 2024

Jullie Onderschatten Belgen

Beroep: onderwijs | Aflevering 1.8
 
COLUMN | Ja, ik dacht ook dat JOB stond voor Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs, maar volgens cabaretier Armand Schreurs, die het JOB-Congres van 14 oktober met vrolijk-cynisch commentaar begeleidde, lag dat toch anders.
 
Het was hoe dan ook een aardig congres. Hoeveel aanloop heb je nodig om tot een goede studentenraad te komen, was een van de vragen. Een beetje tempo kan geen kwaad, toch?Op het JOB-Congres  bleek dat inmiddels een aantal ROC’s een enthousiaste, goed functionerende studentenraad heeft, maar bij ons in Tilburg hakkelt het enigszins – na een aanloop van een jaar. Hm.
 
De studentenraad van het Deltion College in Zwolle, die trots verkondigde dat zij 16.000 studenten vertegenwoordigde, stal de show toen de dagvoorzitter hen naar concrete resultaten vroeg: ‘Er hangt nu een spiegel in de fietsenstalling! 
 Ja, met zo’n antwoord vraag je natuurlijk om slaag en het werd de running gag van de dag: één spiegel voor 16.000 studenten. En die moeten daar dan allemaal tegelijk in kijken nadat ze hun fiets hebben gestald? De cabaretier kon zijn lol niet op! 
 
Na verloop van tijd bleek dat het om een verkeersspiegel ging dus dat lag genuanceerder, maar het bleef een vrolijke boel, vooral toen de quiz werd gewonnen door ondergetekende en die zich meldde op het podium voor een mooie bos bloemen.
 
Armand Schreurs liet zijn twee poppen schamper commentaar geven:
‘Nou, ik weet niet veel van het mbo af hoor, maar die prijswinnaar lijkt me toch wel een héél oude student.’
‘Ja, die dacht natuurlijk ik blijf net zo lang studeren tot ik een keer een quiz win.’

Lees hier de vorige aflevering

Deel dit artikel