23 mei 2024

Kapitaalsinjectie voor Bossche bedrijf dat digitaal leermateriaal ontwikkelt

INNOVATIE | Voorbeeld van vernieuwing, digitaal, educatief spelmateriaal

DEN BOSCH | NIEUWS | Het Bossche bedrijf Serieus Toys, dat zich toelegt op de ontwikkeling van digitaal leermateriaal, heeft een kapitaalsinjectie ontvangen van de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM) en ABN AMRO om door te kunnen groeien. Dat meldt de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM) op haar website.

Serious Toys is twee jaar geleden voortgekomen uit Philips Reseach en geldt als voorbeeld van innovatief ondernemerschap in Brabant. Het bedrijf werkt samen met educatieve uitgevers als ThiemeMeulenhoff, Educo, Blink en Zwijsen en met de KPC Groep.

De TikTegel, een voorbeeld van serious gaming,  was in januari ook te zien op de NOT in Utrecht

Het Bossche bedrijf haakt in op de trend om computersgames in te zetten in het onderwijs. Ter onderscheid van gaming for the fun worden deze programma’s voor het onderwijs aangeduid als serious gaming.  Het eerste product van Serious Toys is de TikTegel, een interactief leermiddel voor het basisonderwijs in de vorm van een digitaal speelbord.

“De TikTegel laat kinderen zelfstandig werken en stemt het tempo en niveau af op de individuele leerling. De resultaten van elke leerling kunnen automatisch worden opgeslagen en zijn gemakkelijk te raadplegen door de leerkracht. De TikTegel wordt geleverd met  verschillende leersets gericht op cognitieve vaardigheden, taal, rekenen, ruimtelijk inzicht en sociale vaardigheden“, meldt de BOM.

De kapitaalsinjectie moet Serious Toys in staat stellen om verder aan de weg te timmeren. Niet alleen op de Nederlandse onderwijsmarkt, maar ook in het buitenland. De hoogte van de kapitaalsinjectie is niet bekendgemaakt.

► Lees hier het volledige artikel op de site van de BOM

► Bekijk hier een demonstratie van de TikTegel.

Deel dit artikel