16 april 2024

Maan, roos, vis nu ook te leren via iPhone

INNOVATIE | Voorbeeld van vernieuwing, lesmateriaal op een iPhone

TILBURG | NIEUWS | Kinderen in groep 3 kunnen voortaan ook Maan, roos, vis en andere woorden leren via een iPhone. Educatieve uitgever Zwijsen uit Tilburg heeft daarvoor een app (applicatie) ontwikkeld.

 
Deze app sluit aan bij de bekende methode van Zwijsen Veilig leren lezen. Kinderen kunnen zelfstandig aan de slag met deze nieuwste digitale versie van Maan, roos, vis. Een halve eeuw geleden legde frater Caesarius Mommers de basis voor deze methode, toen nog met de woorden Boom, roos, vis.
 
Voor de kinderen in groep 1 en 2 van de basisschool heeft Zwijsen ook een app ontwikkeld, de Rompompom. Dat is een interactieve aanvulling op het gelijknamige tijdschrift. Beide apps zijn door Zwijsen ontwikkeld in samenwerking met leerkrachten en onderwijsdeskundigen.
 
Volgens de uitgever sluiten de aangeboden oefeningen zeer goed aan bij de leerdoelen van de verschillende groepen, zoals woord- en letterherkenning en het werken met diverse vormen kleuren. De vormgeving van de apps is afgestemd op de doelgroep met kleurrijke animaties en vrolijke melodietjes.
 
► De educatieve apps zijn gratis te downloaden via deze site
 
► Een demoversie van de app Maan, roos, vis  is hier te zien.

Deel dit artikel