23 juni 2024

Dick Pouwels nieuwe collegevoorzitter HAS Den Bosch

DEN BOSCH | Dick Pouwels (41) treedt op 1 februari volgend jaar aan als voorzitter van het college van bestuur van HAS Den Bosch. Hij volgt Jeroen Naaijkens (61) op, die afgelopen zomer afscheid nam. Pouwels is sinds 2004 als Directeur Bedrijfsvoering werkzaam aan de universiteit in Wageningen, Animal Sciences Group en Wageningen IMARES. Tevens is hij sinds januari 2008 lid van de Governing Board Foundation Tuberculose Vaccin Initiative (TBVI).

De nieuwe collegevoorzitter studeerde Bedrijfseconomie aan de Rijksuniversiteit te Groningen en volgde de postdoctorale controllersopleiding aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Na zijn afstuderen in 1992 was hij werkzaam als controller in het onderwijs, bij het RIVM en vanaf eind 2000 bij onderdelen van Wageningen UR.

Met de benoeming van Pouwels kiest HAS Den Bosch er voor de gekozen koers krachtig voort te zetten. De Bossche hogeschool heeft de afgelopen jaren haar positie verstevigd. De instroom van nieuwe studenten nam gestaag toe. De opleiding telt nu ongeveer 1700 studenten en dat is weinig in hbo-land, maar desalniettemin heeft de HAS zich goed kunnen handhaven.

Dick Pouwels is getrouwd en vader van vier kinderen. Naast zijn professionele carrière is hij maatschappelijk en kerkelijk actief in zijn woonplaats Leusden.

Deel dit artikel