20 april 2024

Tilburgse universiteit verleent Al Gore eredoctoraat

TILBURG | NIEUWS |  De voormalig vice-president van de VS Al Gore krijgt van de Universiteit van Tilburg een eredoctoraat vanwege zijn inzet voor een duurzame samenleving. De uitreiking vindt plaats tijdens de viering van de 83ste Dies van de UvT op 23 november. 

Op diezelfde dag wordt het Tilburg Sustainability Center officieel geopend. Dit instituut werkt op het snijvlak  van economie, ethiek en recht aan onderwerpen als maatschappelijk verantwoord ondernemen, duurzame ontwikkeling, duurzaam beleggen, milieu-economie en klimaatverandering en neemt deel aan het maatschappelijke debat over duurzaamheid.

De universiteit reikt vaker ere-doctoraten uit tijdens de Diesvieringen. Zo ontving een aantal jaren geleden toenmalig topman van de VN Kofi Annan deze onderscheiding. Al Gore valt deze eer te beurt omdat hij duurzame ontwikkeling en het klimaatprobleem op de maatschappelijke agenda heeft gezet. In 2006 trok hij de aandacht met de film ‘Een Ongemakkelijke Waarheid’ over de gevolgen van de klimaatverandering.

Deel dit artikel