17 april 2024

Potentiële deeltijdstudent twijfelt vaak over halen van de eindstreep

BREDA | NIEUWS | Mensen die overwegen om aan een deelstudie te beginnen twijfelen vaak over het realiseren van het doel, het behalen van een diploma. Dat blijkt uit onderzoek dat in opdracht van Avans Hogeschool is uitgevoerd.

Het is niet zozeer de mogelijk tanende motivatie die in de loop van de studie als een struikelblok wordt gezien, maar het zijn vooral praktische zaken. Zoals de combinatie van werk, thuissituatie en studie, is dat wel vier jaar vol te houden, vraagt bijna de helft van de potentiële deeltijdstudenten zich af.

Om de geïnteresseerden te helpen bij het maken van een definitieve keuze heeft Avans een speciale online motivatietest ontwikkeld. Die test probeert via het onderbewustzijn te achterhalen hoezeer mensen werkelijk gemotiveerd zijn om aan een deeltijdstudie te beginnen. Onder het motto ‘Kun jij het aan’ is een campagne gestart om de test onder de aandacht te brengen.

Avans Hogeschool heeft met bijna 4200 studenten op een totaal van 22.000 studenten relatief veel deeltijders. Uit het onderzoek blijkt dat het in deeltijd volgen van een hbo-studie voor de betrokkenen een serieuze aangelegenheid is. Ze hebben een druk sociaal en werkzaam leven. Bijna de helft van de ondervraagden vindt het volgen van een deeltijdopleiding zwaarder dan een voltijdopleiding en men beseft dat er veel offers moeten worden gebracht.

► Ga hier naar de test van Avans

Deel dit artikel