23 mei 2024

Avans trekt tegen de trend in meer studenten verpleegkunde

DEN BOSCH | NIEUWS | Elders in het land loopt de belangstelling voor de opleiding verpleegkunde terug, maar bij Avans is er sprake van een opmerkelijke stijging van het aantal studenten.
 
Zowel op de locatie Breda als in Den Bosch is er een groei van maar liefst dertig procent. Voor Avans is dat mede aanleiding om in Den Bosch naast de voltijdopleiding in februari ook met een deeltijdvariant te starten. De hogeschool doet dat in samenwerking  met het Jeroen Bosch Ziekenhuis en Reinier van Arkel Groep (psychische en psychiatrische hulpverlening).
 
De deeltijdopleiding duurt vier jaar voor studenten zonder een verpleegkundige achtergrond. Vooral voor de verkorte variant van twee tot twee-en-een-half jaar verwacht Avans veel animo: het overgrote deel van de deeltijdstudenten Verpleegkunde stroomt door van het mbo of heeft een verwante hbo-opleiding gevolgd.
 
De dagopleiding verpleegkunde in Den Bosch bestaat pas twee jaar, maar blijkt een schot in de roos met ruim 220 studenten. De deeltijdopleiding presenteert zich voor het eerst op de Open Dag van Avans, op zaterdag 13 november. Ook zullen stageinstellingen zich aan de toekomstige studenten voorstellen. Medewerkers van onder andere het Jeroen Bosch Ziekenhuis en het Twee Steden Ziekenhuis uit Tilburg geven uitleg over het werkveld.
 
► Meer informatie op de site van Avans

Deel dit artikel