21 juni 2024

Avans ook in Keuzegids beste hogeschool

BREDA | NIEUWS | Avans is volgens de Keuzegids Hoger Onderwijs de beste brede hogeschool van Nederland. Vorige maand kwam weekblad Elsevier ook al tot die conclusie. Vorig jaar stond Avans in de Keuzegids nog op plaats drie.
 
Dit heeft Avans zojuist bekendgemaakt. De hogeschool loopt daarmee vooruit op de presentatie van de gids aan het begin van deze middag. De Keuzegids heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot de belangrijkste informatievoorziening als het gaat om de kwaliteit (in brede zin) van opleidingen van universiteiten, hogescholen en mbo-scholen.
 
De gids wordt op de eerste plaats gebruikt door decanen in het voortgezet onderwijs en door leerlingen die een keuze moeten maken voor vervolgstudie. De instellingen zelf gebruiken het om eventuele zwakke plekken in hun organisatie te verbeteren en zo hun positie ten opzichte van de concurrentie te versterken.
 
De informatie is in de Keuzegids, die verschillende edities kent, is gebaseerd op gegevens van de HBO-Raad, van de landelijke Studiekeuzedatabase van ResearchNed, rapportages van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt, accreditatiegegevens en de Nationale Studentenenquête.
 
Volgens Avans komen negen van haar opleidingen als beste uit de bus. Zeven opleidingen behaalden een tweede plaats en drie opleidingen staan op de derde plek. In een persverklaring spreekt Paul Rüpp, voorzitter van het College van Bestuur van Avans, van ‘fantastische resultaten’. “We zijn één van de grootste en breedste hogescholen van Nederland en scoren in alle sectoren goed. Dat is ongekend”, concludeert Rüpp.
 
[Later meer]
 
Lees hier Avans bewijst dat grote hogeschool ook kwaliteit kan leveren

Deel dit artikel