20 april 2024

Leesboekje voor cursisten alfabetisering

TILBURG | NIEUWS | ‘Ik kom uit..’is de titel van een nieuw lees-, leer- en werkboekje dat speciaal bedoeld is voor deelnemers aan een alfabetiseringscursus.
 
Het is samengesteld op basis van bijdragen van vrouwen, onder wie Nouri Gharmaoui, die zelf al jarenlang bezig zijn met het leren van de Nederlandse taal onder andere door praatlessen. Daardoor sluit de inhoud goed aan bij de situatie van de deelnemers aan alfabetiseringscursussen.
 
“De emoties waarover verteld wordt  zijn bekend bij de vrouwen. Door deze herkenbaarheid dragen ze bij aan het verwoorden van gevoelens in de taal die niet hun moedertaal is en waarover veel cursisten nog onzeker zijn. Daarbij is het belangrijk dat er werkvormen worden aangeboden die stimuleren dat cursisten makkelijker over zichzelf praten en vragen durven stellen aan elkaar”, staat onder meer in de handleiding te lezen.
 
Het boekje is samengesteld door Snjezana Matijevic (voorzitter van de stichting Lectori Salutem) en Ans Sauer en Marielle Kalalo (beiden docent alfabetisering ROC NT2), in samenwerking met Jan Stads van uitgeverij Pix4Profs in Tilburg. Het boekje is voorzien van illustraties van de hand van Joost Bakker en Masha Matijevic.
 

Deel dit artikel