23 juni 2024

Studenten van SintLucas winnen goud op EuroSkills 2010

BOXTEL | NIEUWS | De studenten Esther de Gier en Evita Parinussa uit Vught hebben een gouden medaille gewonnen bij EuroSkills, het Europees Kampioenschap Beroepen in Lissabon.
 
In de categorie Visual Merchandising (etaleren) eindigden de studenten van SintLucas (mbo) in Boxtel op de eerste plaats. Ze scoorden hoger dan de norm en kregen daarom ook de titel ‘excellent vakvrouw’.
 
De vierdejaars studenten van de opleiding Vormgever Productpresentatie namen van 9 tot en met 12 december deel aan EuroSkills 2010. Tijdens dit Europees Kampioenschap Beroepen streden studenten in verschillende categorieën om de titel beste vakman of –vrouw.
Docent Suzanne Zegveld van SintLucas was ook in Lissabon. Zij beoordeelde als expert de deelnemende studenten (behalve Esther en Evita) in de categorie Visual Merchandising.

Esther (links) en Evita tijdens de prijsuitreiking van EuroSkills 2010 in Lissabon
 
De studenten van SintLucas mochten hun land in Lissabon vertegenwoordigen, omdat ze Nederlands kampioen waren geworden.
De vakwedstrijd voor Evita en Esther bestond uit het inrichten van drie etalages (kleding, schoenen en accessoires). Iedere etalage had een ander thema: voor kleding was het thema een ontwerper naar keuze, voor de etalage met accessoires draaide het om Kerstmis en bij de derde etalage gingen ze geïnspireerd op het thema Japan aan de slag met schoenen.
 
26 medailles
De 42 Nederlandse kandidaten haalden in Lissabon 18 gouden, 4 zilveren en 4 bronzen medailles. Van de Nederlandse deelnemers ontvingen 22 de titel ‘excellent vakman/vrouw’, omdat ze meer dan gemiddeld hebben gepresteerd.
[Bron: Persbericht]
 
► Kijk voor een filmpje van de prijsuitreiking en foto’s op deze website
 

Deel dit artikel