5 maart 2024

Afscheid Henk Peters (Hooghuis Oss)

OSS | NIEUWS | Henk Peters is op 18 december bij zijn afscheid als (waarnemend) voorzitter van de centrale directie van het Hooghuis in Oss koninklijk onderscheiden. Uit  handen van loco-burgemeester Ermers van de gemeente Oss ontving hij de versierselen die horen bij  de onderscheiding Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Peters begon in 1972 als docent aan een van de voorgangers van het Hooghuis, een grote scholengemeenschap met op diverse locaties praktijkonderwijs, vmbo, havo en vwo. In de loop der jaren kwam hij in het management terecht, eerst op het Trias College en later na een fusie op het Hooghuis. Peters begon ooit aan een priesteropleiding, maar koos uit uiteindelijk toch voor het seculiere leven.

Hij was en is in tal van maatschappelijke organisaties actief en is ook nu nog betrokken bij de parochie. In De Lievekamp werd hem een groots afscheidsprogramma geboden waarin de leerlingen een hoofdrol vervulden. Tevens werd een bundel gepresenteerd waarin een aantal mensen terugblikt op persoon en werk.

Deel dit artikel