14 juni 2024

Breda steekt vier miljoen in huisvesting scholen

BREDA | NIEUWS | B. en W. van Breda trekken voor volgend jaar vier miljoen euro uit voor onderwijshuisvesting. Dat blijkt uit het jaarlijkse huisvestingsprogramma voor het basis- en speciaal onderwijs dat het college deze week heeft vastgesteld.
 
Mytylschool De Schalm krijgt de beschikking over een extra gebouw omdat die de afgelopen jaren flink is gegroeid. De hoofdlocatie aan de Brabantlaan is te krap om alle kinderen te kunnen huisvesten. Aan de Hooilaan komt een aangepast gebouw voor de jonge kinderen (afdeling speciaal onderwijs). De oudere kinderen (voortgezet speciaal onderwijs) blijven op de hoofdlocatie aan de Brabantlaan.

Een aantal scholen krijgt budget voor onderwijskundige vernieuwingen, bijvoorbeeld voorzieningen als leerling- en personeelswerkruimten, ICT en vergaderruimten. Het gaat onder andere om de Burchtgaarde, Driezwing, Hagehorst, Helder Camara, Spoorzoeker, Keysersmolen, Watervlinder, Wegwijzer en Hoogakker. Veel scholen combineren dit met bijvoorbeeld uitbreidingen, onderhoud en aanpassingen. Voor een aantal scholen wordt de onderwijskundige vernieuwing ingezet bij de bouw van een brede school, zoals bij Huis van de Heuvel, De Stee, Brede school Geeren-Noord (Noorderlicht) en De Mandt.

Voor onderhoud aan schoolgebouwen wordt volgend jaar 2,3 miljoen euro uitgetrokken. Het Huisvestingsprogramma Onderwijs 2011 is besproken met scholen. Eén schoolbestuur (Het Groen Lint / De Spindel) is niet akkoord gegaan met het huisvestingsprogramma 2011. Zij krijgen geen tijdelijk lokaal, omdat het vereiste leerlingenaantal in de prognose niet wordt bereikt.
[Bron: Persbericht]

Deel dit artikel