17 juni 2024

Expo van eerste afgestudeerden gameopleiding NHTV

BREDA | NIEUWS | De eerste lichting van afgestudeerden van de nieuwe opleiding International Game Architecture and Design (iGAD) aan de NHTV in Breda geeft op een expositie een beeld van wat ze in hun mars hebben.
 
Dat doen ze onder de de toepasselijke titel ‘Level Complete’, van 12 tot en met 27 februari in het Centrum voor Beeldcultuur aan de Reigerstraat 16 in Breda. Studenten die iGAD doen worden opgeleid om de creatieve, technologische en commerciële aspecten van het internationale Game-werkgebied meester te worden.  
 
De expositie vertelt het verhaal van de studenten en geeft inzicht in het leerproces tijdens de vierjarige voltijdopleiding. Door gebruik te maken van digitale, analoge en interactieve media maaktde bezoeker kennis met het ontwikkelen van Games.
 
Tijdens de expositie zijn studenten aanwezig om bezoekers te informeren over hun eigen werk en de iGAD opleiding. Ook is het mogelijk om een selectie van de beste games te spelen die sinds het begin van de opleiding in 2005 door de studenten ontwikkeld zijn.

In korte tijd heeft iGAD, de enige in zijn soort in Nederland, zich ontwikkeld tot een toonaangevende opleiding met goede beoordelingen in de rankings. Vorig jaar deden een kleine 350 studenten deze hbo-opleiding.
 
Volgens de NHTV wordt de opleiding ook op Europees gebied gezien als een vooraanstaand instituut, onder meer vanwege de kwaliteit van de docenten. De docenten hebben een aantal succesvolle games op hun naam staan waaronder: Unreal, FIFA, Rayman 3, Burnout Paradise en Tom Clancy’s Ghost Recon.Ook hebben velen gewerkt bij marktleidende bedrijven als: Ubisoft, Epic Games, THQ, Marvel, Sony and Electronic Arts.
[Bron: Persbericht]

♦ De expositie is dagelijks gratis toegankelijk van 13:00 uur tot 18:00 uur. Op donderdagen is de expositie geopend tot 21:00 uur. Op vrijdag 18 februari en op maandagen is de expositie gesloten.

 

Deel dit artikel