19 mei 2024

Leerlingen groep 8 volgen reeks lessen op Pre College van Mill Hill

GOIRLE | NIEUWS | Het Mill-Hillcollege start deze week voor het tweede jaar met het Pre College, een project voor een kleine groep leerlingen van groep 8 uit Goirle en omgeving. Dit jaar zijn er twee groepen die deelnemen aan het Pre College met in totaal 55 lerlingen.

Het aantal deelnemers aan het Pre College is verdubbeld na het enorme succes van de pilot van vorig schooljaar. Tijdens het Pre College worden de hersens van de leerlingen geprikkeld, terwijl ze op een leuke manier kennismaken met het Mill-Hillcollege en de docenten.
In samenwerking met verschillende deelnemende basisscholen is een uitdagend programma opgesteld voor het Pre College vanuit allerlei vakken en disciplines, zoals sport, Spaans, techniek, filosofie, sterrenkunde, wiskunde en tactische bordspelen. Na het volgen van de lessenreeks kunnen de deelnemers thuis of op de basisschool aan de slag met een leuke verwerkingsopdracht.

Het Pre College start met een groep van 55 gemotiveerde en enthousiaste leerlingen. Het gaat hier met name om leerlingen met een vwo-denkniveau, die makkelijk tien ochtenden instructie op de basisschool kunnen missen. De eerste les, ‘Razende Reporters’ genaamd, vindt plaats op woensdagochtend 16 november. Voor de leerlingen is deze les een kennismaking met de journalistiek én met elkaar.

Aan het eind van de lessenreeks, half februari, krijgt elke deelnemende leerling een certificaat uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst op het Mill-Hillcollege.
[Bron: Persbericht]

► Meer informatie over het Pre College

Deel dit artikel