16 april 2024

Onderzoeksprijs Fontys OSO voor Christianne de Jong

TILBURG | NIEUWS | Christianne de Jong-Buysse uit Hulst (Zeeuws Vlaanderen) heeft de Onderzoeksprijs 2010 van Fontys OSO (Opleidingscentrum Speciale Onderwijszorg) gewonnen.
 
De bijbehorende oorkonde en geldprijs werden tijdens een specialie bijeenkomst in Tilburg uitgereikt door Ids Terpstra, directeur van de grootste oudervereniging van ons land Balans.  Het is voor de derde keer dat de Onderzoeksprijs werd uitgereikt. De derde prijs was voor Josephine Spruijt met haar onderzoek ‘Ontmoeting door Verhalen’. De tweede prijs ging naar het onderzoek ‘Bouwen aan een  basis’ van Heidi Daams.

V.l.n.r. Josephine Spruijt, Christianne de Jong - Buysse en Heidi Daams
 
Het onderzoek van De Jong-Buysse heet ‘Een passend portfolio’ en levert een aan bijdrage aan de verbetering van de toeleiding van leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs naar arbeid. Haar motto is: “Goed onderwijs is pas echt geslaagd als daar een baan (volwaardige participatie in de samenleving) op volgt.”

Deeltijdopleiding
Sinds drie jaar is Fontys OSO geaccrediteerd om in een tweejarige deeltijdopleiding leerkrachten in alle vormen van onderwijs op te leiden voor de Master SEN-titel. Wie in Nederland onderwijs wil geven moet daartoe een relevante hbo-opleiding op bachelorniveau hebben afgerond.
 
Met de invoering van de Bachelor/Master-structuur (BaMa) in Europa is het ook mogelijk om de HBO-master te behalen. Er zijn in Nederland drie instituten die voor de Mastertitel Special Educational Needs (SEN) mogen opleiden. Fontys OSO is – met plm. 1500 studenten per jaar – het grootste instituut.
 
Van de studenten die in 2010 afstudeerden werden er tien genomineerd voor de Onderzoeksprijs. Deze tien genomineerden hebben van hun afstudeerwerkstukken (binnen het hbo heet dat praktijkgericht onderzoek) een ‘populaire’ bewerking gemaakt die is opgenomen in het boek Tien keer beter!3. Het voorwoord is geschreven door Kete Kervezee, voorzitter van de PO-raad.
[Bron: Persbericht]
 

Deel dit artikel