22 mei 2024

Efficientere overstap van De Rooi Pannen naar NHTV

BREDA | NIEUWS | Voor mbo-studenten van De Rooi Pannen wordt het gemakkelijker om een overstap te maken voor een vervolgopleiding aan de NHTV in Breda, hogeschool voor internationaal hoger onderwijs.
 
De twee instellingen ondertekenen op 27 januari een akkoord over samenwerking op het gebied van Handel en Logistiek. Dat gebeurt tijdens het congres Meaningful Meetings. Dit congres slaat bruggen tussen onderwijs en werkveld, theorie en praktijk en student en professional.
 
De samenwerking van De Rooi Pannen en NHTV richt zich op kennisontwikkeling en –integratie zodat studenten efficiënt kunnen doorstromen van het mbo naar het hbo. Bij de samenwerking zijn ook het Kenniscentrum Handel en zeven groothandelsbedrijven uit de regio Tilburg betrokken. Het doel van de samenwerking is verder om de logistiek in de regio onder de aandacht te brengen bij jongeren en enthousiasme te creëren voor het logistieke vak.  Geschoold personeel op dit gebied is namelijk in Brabant van essentieel belang.

De betrokken partijen richten zich op twee speerpunten:
– Het verbeteren van het beroepsbeeld groothandel onder jongeren op het vmbo, o.a. door presentaties, stages en ‘ervaar- en beleefdagen’.
– Het gezamenlijk ontwikkelen van BOL-opleidingen voor de groothandel op niveau 4, met mogelijkheid tot doorstroming in het tweede leerjaar van de hbo-opleiding Logistiek en Economie

De bedrijven die meedoen zijn Destil, Vadret, Sligro, De Bruin techniek, Officie Center, Luc Nooteboom BV, Capital Ornaments

[Bron: Persbericht]
 
 
 

Deel dit artikel